Over mij

Ik ben Jessica Leijgraaff en in een notendop enthousiast, energiek, out of the box, praktisch, leergierig, inventief en coach in hart en nieren.

In een wereld vol mogelijkheden, verleidingen, uitdagingen, valkuilen, frustratie, voorspoed en tegenslag heb ik mezelf de vraag gesteld: waar eindigt onze invloed en begint hetgeen ons overkomt?

Let’s face it, het enige waar ik invloed op heb is wat ik denk, zeg en doe. Op het moment dat ik niet zeg wat ik werkelijk denk, of niet handel in lijn met gedachten en uitspraken,  dan gaat het wringen. Met anderen, maar vooral met mezelf.

Verantwoordelijkheid nemen voor alles wat ik doe of juist niet doe is soms confronterend, moeilijk en doodeng. Maar gaandeweg is het steeds makkelijker en leuker geworden. Ik laat mijn doelen en dromen niet langer saboteren door mijn gedachten, en het voelt prettig om woorden om te zetten in daden. Hierdoor heb ik ervaren dat obstakels altijd te overwinnen zijn en de vraag nooit is of het kan, maar hoe het kan.

Betekent dit dat alles gaat zoals ik wil? Dat ik geen tegenslag heb, onmogelijke mensen tegenkom, of tegen muren aanloop? Nee natuurlijk niet! Maar in plaats van me laten frustreren door de dingen waar ik geen invloed op heb, richt ik me op alles waarop ik wel invloed heb. Door geen energie te verspillen aan hoe ik vind en denk dat het had moeten zijn, sta ik open voor alles wat wel mogelijk is.

Oplossingen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog: hoe eenvoudiger hoe beter. Want eenvoudig is meestal praktisch en dus te doen! 

Wil je reageren of heb je een vraag? Ik ben te bereiken op nummer 06 12822989 of stuur een email!