Let’s get it DONE! – 5 tips om je doel te bereiken

Welke doelen heb jij aan het begin van dit jaar voor jezelf gesteld? En welke heb je er tot nu toe gehaald?

goalMisschien een paar, misschien geen enkele. Betekent dat je missie mislukt is? Niet als je wel degelijk stappen hebt gezet richting je doel! De magie van doelen stellen zit ‘m namelijk niet in het bereiken ervan, maar in het pad dat je aflegt. Door een doel te stellen dwing je jezelf om nieuwe kennis en vaardigheden te leren, en de persoon te worden die je moet zijn om je doel te kunnen bereiken.  Het doel op zich – promotie, gezondheid, relatie etc. – is enkel de kers op de taart.

Stel dat het jouw doel is om miljonair te worden. De grootste waarde om er een te worden zit ‘m niet in het miljoen (echt niet!). De grootste waarde zit ‘m in de vaardigheden, kennis, discipline en leiderschapskwaliteiten die je je eigen zal maken om een miljonair te kunnen worden.

_____________________________________________________________________________

Stel jezelf de vraag “Wat voor persoon moet

ik worden om alles te bereiken wat ik wil?”

_____________________________________________________________________________

Of je nu tien kilo wilt afvallen, de marathon wilt lopen, een boek wilt schrijven of carrière wilt maken, met deze 5 tips wordt het onmogelijke mogelijk!

possible1. Elke dag onderneem je vijf acties die je dichter bij je doel brengen. Met dagdromen alleen kom je er niet! Alles is mogelijk, wanneer je bereid bent om te doen wat er voor nodig is. Met heel veel kleine stapjes kan je oneindig ver komen. Maak je jezelf wijs dat je grote stappen moet zetten om überhaupt ergens te komen, is de kans groot dat je uiteindelijk letterlijk geen stap verder komt.

2. Hoe, wat en wanneer! Wees specifiek wat je wilt bereiken, hoe je dat gaat doen en wanneer je welke acties onderneemt. Je kunt het vergelijken met een reis boeken. Je bedenkt waar je naartoe wilt, wanneer je wilt gaan, en hoe je op je bestemming komt. Met doelen stellen en bereiken werkt het niet anders!

3. Creëer een plaatje in je hoofd van hoe je leven eruit ziet wanneer je je doel bereikt hebt. Hoe stel je dat moment voor wanneer je met je tong op je tenen over de finish gaat van de marathon in New York? Of wanneer je ze in de rij staan om je boek te laten signeren? Voeg zoveel mogelijk details toe aan de foto, en kijk er in gedachten elke ochtend en elke avond even naar. Je brein zal gemotiveerd zijn om de realiteit en het beeld dat je gecreëerd hebt bij elkaar te brengen.

ACTIE4. ACTIE ACTIE ACTIE! Een boek schrijft nu eenmaal niet zichzelf, en een marathon loop je ook niet zonder daar eerst flink voor te trainen. We weten dondersgoed wat we moeten doen, om het vervolgens niet te doen waarna we beweren dat de methode niet werkt. Realiseer je dat…’Nothing will work unless you do!’ – Maya Angelou

5. Meten is weten! Niet elke actie zal even waardevol zijn. Dat geeft niet, daar leer je alleen maar van. Tenminste, als je dagelijks of wekelijks even de tijd neemt om de opbrengst van je acties in kaart te brengen. Net zoals je het doodnormaal vindt om elke week op de weegschaal te staan wanneer je aan het lijnen bent. Acties monitoren en resultaten meten is de enige manier om te weten dat je op koers ligt.

So…let’s get it DONE!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.