Heppie to be Happpy!

Reeds twee duizend jaar geleden kwam Aristoteles tot de conclusie dat de mens in de eerste plaats gelukkig wil zijn. Ons nastreven van gezondheid, schoonheid, geld en macht Happiness - blog voornamelijk omdat we denken dat het ons gelukkig zal maken. Kortom, om
happy te zijn, heppie wat nodig en dat maakt geluk booming business.

De vraag is: “wat is geluk?” Het antwoord op deze vraag blijkt minstens zo divers als wijzelf. Volgens de Van Dale is geluk een gunstige loop van omstandigheden en een aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt. De Happinez* heeft een heel nummer gewijd aan geluk met als titel Geluk is een werkwoord. Persoonlijke verhalen en een interview met een geluksmonnik.

Zo telde ik liefst 82 pagina’s met advertenties als tegenhanger voor alle geluk tips en trics. Misschien vind je het een geruststellende gedachte dat geluk volgens de Happinez ook gewoon in de volume shampoo van Andrélon, de nieuwe Daihatsu en tal van andere hebbedingen zit. En vanuit die invalshoek snap ik dat geluk een werkwoord is.

Pas als je terug denkt aan je laatste geluksmoment, dan realiseer je je dat de details van het moment geen voorwaarden maar enkel decorstukken waren. Geluk laat zich niet pakken, geluk pakt jou! Het overkomt je wanneer besef van tijd en zelfwaarneming vervaagt, je volledig opgaat in het moment en er alleen ruimte is voor diepe tevredenheid.

Vaak heppie juist maar heel weinig nodig om happy te zijn!

*Mindstyle magazine