Over mij

Ik ben Jessica Leijgraaff en in een notendop enthousiast, energiek, out of the box, praktisch, leergierig, inventief en coach in hart en nieren.

In een wereld vol mogelijkheden, verleidingen, uitdagingen, valkuilen, frustratie, voorspoed en tegenslag vroeg ik mij af…waar eindigt onze invloed en begint hetgeen ons overkomt?

Het enige waarop je invloed hebt, is wat je denkt, zegt en doet...Mee eens? Alle dilemma’s in ons leven zijn een gevolg van iets wat we hebben gezegd of gedaan wat we beter niet hadden kunnen zeggen of doen. Of van iets wat we niet hebben gezegd of gedaan, terwijl het beter was geweest als we dat wel hadden gedaan.

Verantwoordelijkheid nemen voor alles wat ik doe of juist niet doe is soms confronterend, moeilijk en doodeng. Maar gaandeweg is het steeds makkelijker en leuker geworden. Ik laat mijn doelen en dromen niet langer saboteren door mijn gedachten, en het voelt prettig om woorden om te zetten in daden. Hierdoor heb ik ervaren dat obstakels altijd te overwinnen zijn en de vraag nooit is of het kan, maar hoe het kan.

Betekent dit dat alles gaat zoals ik wil? Dat ik geen tegenslag heb, onmogelijke mensen tegenkom, of tegen muren aanloop? Welnee!! Maar in plaats van gefrustreerd te zijn over de dingen waarop ik geen invloed heb, richt ik me op alles waarop ik wel invloed heb. Door geen energie te verspillen aan hoe ik vind en denk dat het had moeten zijn, sta ik open voor alles wat er wel mogelijk is.

Oplossingen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog: hoe eenvoudiger hoe beter. Want eenvoudig is meestal praktisch en dus te doen! Ja, ook voor jou!

Wil je reageren of heb je een vraag aan mij? Bel of stuur een email, ik verheug me erop om verder te praten!